Начало / Свят / Правителството на САЩ подпомогна център на Хариет Бичър Стоу със 150 000 долара

Правителството на САЩ подпомогна център на Хариет Бичър Стоу със 150 000 долара

Правителството на САЩ подпомогна със 150 000 долара център, посветен на Хариет Бичър Стоу, съобщи huffingtonpost.com. Музеят се намира в Хартфорд, Кънектикът, и се помещава в къщата, в която авторката на „Чичо Томовата колиба” прекарва последните 23 години от живота си.

Центърът съдържа колекции, включващи 6 000 предмета, 200 ръкописи, книги, памфлети и снимки, които са били притежание на американската писателка. Държавната субсидия се допълва към инвестицията от 400 000 долара, направена от собствениците на самия център, за да се осигури неговото функциониране чрез охрана, служители и осигуряване на устройства, поддържащи необходимите климатични условия за съхранението на материалите.

Хариет Бичър Стоу е американска писателка, родена през 1811 г. Тя е известна със своя роман „Чичо Томовата колиба”, публикуван през 1852 г. В книгата робството се разглежда не от политическа или философска гледна точка, а от гледната точка на семейните и християнски ценности. „Чичо Томовата колиба” засилва напрежението между аболиционисти и робовладелци. Смята се, че популярността на книгата е една от причините за започването на Гражданската война в САЩ. Умира 1896 г.

Свързани заглавия
Хариет Бичър Стоу: Миналото, настоящето и бъдещето всъщност са едно – те са днес
Да си спомним за Хариет Стоу – малката женичка, която промени САЩ

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …