Начало / Свят / Нова биография на сър Елтън Джон вече е на пазара

Нова биография на сър Елтън Джон вече е на пазара

Нова биография на сър Елтън Джон вече е на англоезичния книжен пазар, съобщи британският„Телеграф”. Творбата е озаглавена от „Tin Pan Alley: The Rise of Elton John” и е написана от Кийт Хейуорд, писател и фен на големия музикант. Книгата е издадена от „Soundcheck Books LLP” и е 400 страници.

Произведението на Хейуорд е нестандартно. То се фокусира главно върху първите години от кариерата на Елтън Джон, както върху музикалния бизнес тогава – през 60-те и 70-те години на миналия век. Описан е свят, в който хора трябва да продават своята музика и текстове, за да оцеляват. Авторът е интервюирал музиканти, свирили с Елтън Джон, както и известни имена от сферата като Тони Таупин, брат на Бърни Таупин, Рей Уилямс, Гари Озбърн, Бил Мартин, Томи Хач, Тони Кинг и др. Книгата, фокусирана върху оформянето на английския изпълнител като артист, е задължителна не само за феновете му, но и за тези, които се интересуват от история на музиката.

Елтън Джон е английски поп и рок изпълнител, роден през 1947 г. В своята изключително дълга кариера, стартирала през 1964 г. и продължаваща до днес, са продадени над 250 милиона копия от негови албуми, което го прави един от най-успешните музиканти за всички времена. Носител е на множество награди, а сред вечните му хитове са „I’m Still Standing”, „Your Song”, „Sorry Seems To Be The Hardest Word”, „Don’t Let The Sun Go Down On Me”, „Can you feel the love tonight”и много други. Посветен е в рицарство през 1997 г. Той е хомосексуалист и през 2005 г. сключи граждански съюз с дългогодишния си партньор Дейвид Фърниш.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …