Начало / България / „Библиотека на играчките” се открива и в Търговище през септември

„Библиотека на играчките” се открива и в Търговище през септември

През септември в Търговище ще заработи новата „Библиотека на играчките”. Инициативата е в подкрепа на деца от предучилищна възраст и техните родители.

„Библиотека на играчките“ е дългогодишен проект на Фондация за децата в риск по света (Worldwide Orphan’s Foundation (WWO).Чрез универсалната концепция на играта, WWO има за цел да предостави на всички деца в риск в България, за които се грижи, инструментариум за повишаване на познавателното, социалното и емоционалното развитие чрез създаването на проект „Библиотека на играчките“.

Библиотеките с играчки и книжки служат като „насочени към децата“ центрове на общността; насърчавайки симбиозата в отношението между играта и човешките взаимоотношения в процеса на физическо, социално, емоционално и интелектуално развитие. Всички 13 библиотеки на играчките отговарят на изискванията за безопасност, на критериите за образование в общността, с цел да се гарантира правото на игра за всички деца.

Конвенцията на Обединените нации за правата на детето служи като универсално ръководство за правозащитни организации, независимо от тяхната визия или мисия. Петдесет и четири члена, определени от Конвенцията през 1989 г., конкретизират основните човешки права във възрастта под осемнадесет години. Различията се обединят в стандарти за 2,4 милиарда световна популация на децата чрез ръководните принципи за недопускане на дискриминация, преданост към най-добрия интерес на детето, правото на живот, оцеляване и развитие, както и зачитане на мнението на детето (Конвенция на ООН за правата на детето).

Търговище е един от бедните градове в България през последните 20 години. Нивото на безработица в града е около 20%, което  е почти два пъти повече от средното за страната.

Фото: karindom.org

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …