Начало / Автори / Мястото, където живее, има значение за начинаещия автор

Мястото, където живее, има значение за начинаещия автор

Писателите и издателите обичат да дават съвети на начинаещите как да постигнат успех. Те обаче никога не споменават една важна предпоставка: локацията, пише блогърът Лев Рафаел, цитиран от „Хъфингтън поуст”.

Според него всички вече разчитат на социалните медии като „Туитър” и „Фейсбук” за популяризиране на творчеството. Важно обаче е и мястото, където авторът твори. Животът като писател може да бъде много различен в град с множество традиционни медии, твърди Рафаел. Според него интервютата и ревютата в списания, както и появяванията по местните радиостанции все още гарантира по-добра популярност, отколкото социалните медии в интернет.
В Ню Йорк, дава пример той, популярност се печели най-вече със срещи на живо – както с читатели, така и с други автори, с критици, редактори, агенти и издатели. Това са безценни контакти, които не могат да бъдат заменени с онлайн общуване. Блогърът съветва начинаещите да се възползват от всички възможности за конференции и писателски работилници, които големите издателства и вериги книжарници организират.

Ако начинаещият автор живее в голям град, той има достъп и до всички събития, организирани от колежи и университети – курсове за творческо писане, литературни четения, конкурси и др.

Естествено, казва Рафаел, късметлиите са родени в писателски семейства.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …