В своя чувствен и пленителен роман „Последният китайски готвач“ Никол Монес отвежда читателя в скрития свят на елитната кухня на съвременен Китай чрез историята на американска кулинарна журналистка в Пекин. Когато наскоро овдовялата Маги Макелрой е повикана в Китай във връзка с иск към покойния й съпруг, тя е сполетяна изневиделица от откритието, че той може да е водил двойнствен живот. Единственото, което й носи утеха, е работата. От списанието, за което пише, й възлагат да направи материал за Сам, наполовина китаец, наполовина американец, наследник на даровити готвачи, работили в двореца на императора. Докато наблюдава как Сам се подготвя за кулинарно състезание за Олимпийските игри в Пекин, тя започва да съзира вплитането на кухнята в китайската цивилизация. Тук, сред уроците за традициите, дълга и човешките връзки Маги намира тайната съставка, която може да излекува сърцето й.
Това е новата история на една нация, разказана през традициите на нейната кухня. Поднесена с щипка красива любов, за съвършенство.
„Последният китайски готвач“ тук