Начало / България / Спор за авторски права в пловдивския театър (обновена)

Спор за авторски права в пловдивския театър (обновена)

Спор за авторски права е имало в пловдивския театър, съобщи местният в. „Марица“. Става дума за пиесата „Пет жени в еднакви рокли“ на носителя на „Оскар“ Алън Бол. Преди месец ръководството на Народния театър в София разбрало, че в Пловдив вървят усилени репетиции по пиесата на американския драматург, и поискало те да спрат. Това обаче не се случило.

Преди дни пламна зданието и унищожи авансцената, 40 кв. от сцената, 10 кв. м покрив, елтаблото, осветлението и декорите за премиерата на спектакъла “Възвишение” по романа на Милен Русков с режисьор Иван Добчев и театралната завеса, поръчана от Виена, за 28 хил. евро. Добрата новина е, че сградата е застрахована. Преди четири години театърът претърпя основен ремонт за 9 млн. лв. Според оценката щетите от пожара са за около 200 000 лв.

Няма опасност Международният театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ да се провали, всички притеснения вече отпаднаха. Това заяви директорът на пловдивския театър Кръстьо Кръстев, цитиран от „Дневник”

Пловдивчани и гостите на града ще имат възможност от 10 до 23 септември да видят 24 много добри постановки, каза още Кръстев. В Пловдив има още две сцени, които можем да използваме освен камерна зала на театъра – Дома на културата и Концертна зала, обясни той. В 16,00 часа днес на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ продължават репетициите на постановката „Възвишение“, с която на 10 септември ще се открие фестивалът.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

book-1421097_1280

Типология на четящите – кратък наръчник, в който сте и вие

Определете сами своята… диагноза Книгите са голямо изкушение и навлязат ли веднъж в живота ни… трудно …