Начало / Свят / Трейлърът на „Крадецът на книги” вече е онлайн

Трейлърът на „Крадецът на книги” вече е онлайн

Вече онлайн може да се види трейлъра на филма по популярния роман на Маркъс Зюсак „Крадецът на книги”, съобщи huffingtonpost.com. Продукцията е изготвена от „Twentieth Century Fox”. В трейлъра адаптацията е представена от студиото, което стои зад „Животът на Пи”. Дали това означава евентуална номинация за „Оскар”, предстои да разберем.

Във филма играят Джефри Ръш и Емили Уотсън, но най-голям интерес предизвиква въпроса как ще се представи Софи Нелис, която ще бъде в главната роля, на малката читателка Лизел Мемингер. Очаква се това да бъде пробивната роля на Нелис. Екранизацията ще дебютира в кината в САЩ от 15 ноември.

„Крадецът на книги” излезе през 2006 г. Книгата беше приета добре, прекара 280 седмици в бестселър листите. Повествовател в романа е Смъртта, която разказва за момиче на име Лизел. Действието се развива в нацистка Германия. Лизел е отглеждана от приемни родители. В началото те не се разбират, но отношенията им еволюират. Момичето пък развива страст към четенето и започва да краде книги. Творбата е преведена и на български език.

Трейлърът може да видите тук
„Крадецът на книги” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230583_b

Майсторски роман за пагубната сила на неосъществените желания

Патриша Хайсмит се превръща в истинско явление на световната литературна сцена. Още първият ѝ роман …