Начало / Свят / Нов роман от Хавиер Мариас е на книжния пазар в САЩ

Нов роман от Хавиер Мариас е на книжния пазар в САЩ

Нов роман от Хавиер Мариас е на англоезичния книжен пазар, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Книгата е озаглавена „The Infatuations”. Тя е 352 страници и е публикувана от „Knopf”. Произведението е центрирано върху едно убийство, пречупено през въображението на една жена.

Всеки ден Мария Долс сяда на едно кафене в Мадрид. Там случайно се натъква на двойка, която също посещава заведението всяка сутрин. Тя започва да се чувства някак свързана с тях. Това се превръща в мания, когато мъжът е фатално намушкан и умира. Мария отива да поднесе съболезнованията си на вдовицата, обаче се влюбва в мъж, който й представя случилото се в съвсем различна светлина. Романът задава въпроси за любов, смърт, вина, мания, шанс, съвпадение, истина.

Мариас испански писател, роден през 1951 г. Той е син на философа Хулиан Мариас. Като дете е живял в САЩ, защото баща му получава забрана от режима на Франко да преподава в Испания. Автор е на романи и на преводи от английски на Томас Харди, Лорънс Стърн, Робърт Луис Стивънсън, Джоузеф Конрад, Уилям Бътлър Йейтс. През 1979 г. получава Националната награда за превод на „Животът и мненията на Тристрам Шанди, джентълмен“ на Лорънс Стърн. Преподавал е испанска литература и теория на превода в Оксфорд, Бостън и Мадрид. Директор е на издателството „Рейно де Редонда“. На български са преведени книгите му „Лицето ти утре”, „Всички души”, „Сърце тъй бяло” и др.

Свързани заглавия
Хавиер Мариас отказа правителствена награда

Книги от Хавиер Мариас  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …