Начало / Свят / Нов роман от Хавиер Мариас е на книжния пазар в САЩ

Нов роман от Хавиер Мариас е на книжния пазар в САЩ

Нов роман от Хавиер Мариас е на англоезичния книжен пазар, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Книгата е озаглавена „The Infatuations”. Тя е 352 страници и е публикувана от „Knopf”. Произведението е центрирано върху едно убийство, пречупено през въображението на една жена.

Всеки ден Мария Долс сяда на едно кафене в Мадрид. Там случайно се натъква на двойка, която също посещава заведението всяка сутрин. Тя започва да се чувства някак свързана с тях. Това се превръща в мания, когато мъжът е фатално намушкан и умира. Мария отива да поднесе съболезнованията си на вдовицата, обаче се влюбва в мъж, който й представя случилото се в съвсем различна светлина. Романът задава въпроси за любов, смърт, вина, мания, шанс, съвпадение, истина.

Мариас испански писател, роден през 1951 г. Той е син на философа Хулиан Мариас. Като дете е живял в САЩ, защото баща му получава забрана от режима на Франко да преподава в Испания. Автор е на романи и на преводи от английски на Томас Харди, Лорънс Стърн, Робърт Луис Стивънсън, Джоузеф Конрад, Уилям Бътлър Йейтс. През 1979 г. получава Националната награда за превод на „Животът и мненията на Тристрам Шанди, джентълмен“ на Лорънс Стърн. Преподавал е испанска литература и теория на превода в Оксфорд, Бостън и Мадрид. Директор е на издателството „Рейно де Редонда“. На български са преведени книгите му „Лицето ти утре”, „Всички души”, „Сърце тъй бяло” и др.

Свързани заглавия
Хавиер Мариас отказа правителствена награда

Книги от Хавиер Мариас  тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …