Начало / Свят / Децата на Стивън Кинг записвали на глас книги, които нямал време да прочете

Децата на Стивън Кинг записвали на глас книги, които нямал време да прочете

Децата на Стивън Кинг са записвали в аудио формат книги, които баща им не е имал време да прочете. Това става ясно от преведената от „Ню Йорк таймс“ статия „Стивън Кинг и неговото ужасно мило семейство”, препечатана от германския „Ди велт”. Тя разказва историята на фамилията на известния писател.

Трите деца на писателя и съпругата, които с изключение на дъщерята също пишат книги, са представени в домашна обстановка в семейната съща в Мейн, САЩ. Вече порасналите Джо, Оуен и Наоми разказват кой кое произведение е трябвало да запише, за да може Кинг да го слуша на касетка, докато кара кола или върши нещо друго.

Дъщеря му Наоми, вече на 43 г., си спомня как на 12 е трябвало да чете на глас и да записва „Гарванът” и „Ана Каренина”. И трите деца разказват как са имали очаквания на тях да им четат, а не те да четат на родителите си. Семейство Кинг обаче е изисквало от наследниците си да четат много и класически автори.

Табита Кинг, съпругата на писателя, самата е известен автор в Щатите. Написала е 8 романа. Синовете също пишат книги. Съпругата на Оуен – Кели Брафет, също е публикувала вече 3 романа. Когато дошла за първи път в дома на свекъра и свекърва си тя се впечатлила от огромната им библиотека, която по думите й е по-голяма от обществената библиотека в родното й градче.

Книгите на Стивън Кинг тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …