Начало / Свят / Дебютант спечели награда от 25 000 паунда за роман, отхвърлен от издателствата

Дебютант спечели награда от 25 000 паунда за роман, отхвърлен от издателствата

Роман, чийто ръкопис не успява да впечатли нито едно издателство, беше отличен с наградата „PEN/Robert W Bingham prize”, съобщи „Гардиън”. Произведението е „A Naked Singularity” от Серхио де ла Плава. Американецът прибавя към сметката си 25 000 паунда. Отличието се дава за дебютна художествена творба.

Историята е за адвокат, който е почитател на философа Рене Декарт и се стреми да работи по неговия пример. Романът е между жанровете юридически трилър и драма. Де ла Плава го пише през 2008 г., но ръкописът не впечатлява  издателите, на които той го изпраща. В крайна сметка книгата се появява на платформата за самопубликуване „Xlibris”. Положителни ревюта от различни издания вдигат популярността на романа и в крайна сметка университетското издателство „Chicago University Press” го публикува през 2012 г. в САЩ.

„A Naked Singularity” ще излезе и в Обединеното кралство на 29 август, благодарение на „MacLehose Pres”. Вече се работи върху френските и испанските преводи, а правата за адаптация в киното вече са продадени. По повод успехите си Серхио де ла Плава, който продължава да е действащ адвокат, ще присъства на Международния литературен фестивал в Единбург следващата седмица.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …