Начало / Свят / „Одисей” на Джойс излиза като аудио книга

„Одисей” на Джойс излиза като аудио книга

Романът „Одисей” на Джеймс Джойс излиза за първи път като аудио книга на немски, съобщи „Ди Велт”. Записът  е с продължителност 2289 минути и се побрал на 31 компактдиска.Цената им е 99,99 евро. Има и по-евтин вариант от 79,99 евро, като там файловете са в MP3 формат.

Уникалният запис представлява „един килограм добра световна литература”, коментира „Ди Велт”.  Във записа са взели участие над дузина известни актьори. По думите им никак не е било лесно да се озвучи абсурдният роман на Джойс, особено прочутата глава, която се състои от едно изречение. За да звучи смислено четящият е трябвало да спазва строги правила на четене, за да има някакъв смисъл.
Аудио книгите са много популярни в Германия и са конкурентни на хартиените и електронните.

„Одисей“ е експериментален роман – първоначално част от него излиза в подлистник в американското списание „The Little Review” (март 1918 – декември 1920),  впоследствие е публикуван от издателката Силвия Бийч в Париж (2 февруари 1922 г.). Романът е няколкостотин страници поток на съзнанието, структуриран в осемнадесет „епизода“, един-единствен ден – 16 юни 1904 година – от живота на 38-годишния рекламен агент Леополд Блум и на хората, които го заобикалят в Дъблин. Заглавието на книгата е заимствано от Омировата Одисея.Романът излиза за пръв път на български през 2004 г., в превод на Иглика Василева.

„Одисей“ на български тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …