Начало / Свят / Елмор Ленард се възстановява от сърдечен удар

Елмор Ленард се възстановява от сърдечен удар

Елмор Ленард е получил сърдечен удар, но вече се възстановява, съобщи „Лос Анджелис таймс”. Според Грег Сътър, който от години прави проучванията за Ленард, инцидентът се е случил на 29 юли. Известният криминален писател обаче вече се чувства по-добре и семейството му са оптимисти. „Показва силен дух. Той е боец и всички се радваме за това”, сподели Сътър.

87-годишният автор в момента работи по 46-та си книга. От много негови книги са направени популярни филми в „Холивуд”. В края на миналата година той получи приз за цялостен принос към американската писменост, „The National Book Foundation’s Medal for Distinguished Contribution to American Letters”.

Елмор Ленард е американски писател и сценарист, роден през 1925 г. Автор е на 45 романа. Започва да публикува още през 50-те години на ХХ век. Тогава пише уестърни, но скоро се насочва към криминалната литература. Носител е на много награди. На български са преведени книгите му „Джаки Браун”, „Горещо хлапе” и „Смъртоносен изстрел. Взривове”. Написал е и разказа, по който е направен култовия филм „3:10 to Yuma” (Ескорт до затвора).

Свързани заглавия
25-те най-влиятелни писатели в „Холивуд”
Елмор Ленард награден с медал за принос към американската писменост

Книги от Елмор Ленард тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

14rushdie1-videoSixteenByNine3000

Книгите на Салман Рушди превзеха класациите след нападението

Състоянието му за щастие се подобрява „Сатинински строфи” – романът, заради който писателят е осъден …