Начало / Свят / Елмор Ленард се възстановява от сърдечен удар

Елмор Ленард се възстановява от сърдечен удар

Елмор Ленард е получил сърдечен удар, но вече се възстановява, съобщи „Лос Анджелис таймс”. Според Грег Сътър, който от години прави проучванията за Ленард, инцидентът се е случил на 29 юли. Известният криминален писател обаче вече се чувства по-добре и семейството му са оптимисти. „Показва силен дух. Той е боец и всички се радваме за това”, сподели Сътър.

87-годишният автор в момента работи по 46-та си книга. От много негови книги са направени популярни филми в „Холивуд”. В края на миналата година той получи приз за цялостен принос към американската писменост, „The National Book Foundation’s Medal for Distinguished Contribution to American Letters”.

Елмор Ленард е американски писател и сценарист, роден през 1925 г. Автор е на 45 романа. Започва да публикува още през 50-те години на ХХ век. Тогава пише уестърни, но скоро се насочва към криминалната литература. Носител е на много награди. На български са преведени книгите му „Джаки Браун”, „Горещо хлапе” и „Смъртоносен изстрел. Взривове”. Написал е и разказа, по който е направен култовия филм „3:10 to Yuma” (Ескорт до затвора).

Свързани заглавия
25-те най-влиятелни писатели в „Холивуд”
Елмор Ленард награден с медал за принос към американската писменост

Книги от Елмор Ленард тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …