Начало / Любопитно / 3 книги, които струват повече от образование

3 книги, които струват повече от образование

Това, което в училището ни преподават е добре да се знае, но то невинаги е практично за всекидневния живот и невинаги ни учи как да постигнем успех. Повечето учебни заведения не учат как да комуникираме ефективно, как да дефинираме кариерата си или как да инвестираме умно пари. Да не говорим, че понякога курсът в дадено училище/университет може да излезе доста скъпо. Редакцията на сайта thoughtcatalog.com ни предлага 3 книги, които могат да бъдат по-полезни от много образователни курсове.

„Как да печелим приятели и да влияем на другите” от Дейл Карнеги. Карнеги ни учи как да общуваме с хората стъпка по стъпка. Творбата излиза 1937 г., но принципите й са актуални и днес. Ако я прочетете ще се научите как да извличате това, което искате от един разговор и да изграждате връзки в бизнеса.

„Crush It!” от Гари Вайнерчук. Книгата е за хора, които не са сигурни в кариерата си и дори я мразят. Гайнерчук показва как човек може да изкарва пари от своите хобита. Авторът мотивира читателя да извлече нещо повече от забавление от нещата, които обича да прави. Това е четиво, което вдъхновява.

„Богат татко, беден татко: Уроците за парите, на които богатите учат децата си” от Робърт Кийосаки. Това произведение е за хора, които искат да се научат да инвестират. Ако искате да инвестирате правилно,  Кийосаки ще ви помогне да положите основата. Тази книга ще ви покаже как можете да станете богати, а освен това е много лесна за четене и не напряга, подобно на много други от този тип. Съдържа лесни и ефективни концепции за парите и може да промени живота ви.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …