Начало / Свят / Издатели ще отбележат 50-годишнината от убийството на Джон Кенеди

Издатели ще отбележат 50-годишнината от убийството на Джон Кенеди

Световните издателски къщи ще отбележат 50-годишнината от убийството на американския президент Джон Ф. Кенеди, съобщи thebookseller.com. Емблематичният политик беше застрелян на  22 ноември. Американският морски пехотинец Лий Харви Осуалд беше обвинен за убийството на Кенеди, но беше застрелян два дни след атентата. Това породи въображаеми версии относно смъртта на държавния глава, но загадката остава и до днес.

По този повод ще излязат много книги за Джон Ф. Кенеди до края на годината. На 23 септември „Thames & Hudson” ще публикува „My Kennedy Years” от Жаке Лоу –  фотографска биография на Кенеди. „Yale” пуска 2 заглавия – „JFK: A Photographic Memoir” – отново книга със снимки, която е вече на пазара – и „Hotel Texas”, която е посветена на хотела в Далас, в който Джон Кенеди е пренощувал преди да бъде убит. Творбата ще бъде на пазара от 30 август.
На 13 септември ще бъде публикувана от „Norton” „Rose Kennedy” от Барбара А. Пери. Това е биография на майката на американския президент. На 26 същия месец пък на англоезичния книжен пазар ще бъде „The President and the Provocateur” от Алекс Кокс. Кокс прави паралел между живота на Кенеди и този на Осуалд.

През октомври ни очакват още книги на тази тематика – „A Cruel and Shocking Act” от Филип Шенън и „Not in Your Lifetime” от Антъни Самърс. През ноември, когато официално е годишнината, ще бъдат публикувани „John F Kennedy: An Unfinished Life 1917-1963” от Робърт Далек, „The Strange Death of JFK” от Крис Лайтбоун, „The Assassination of JFK” от Джонатан Майо, „The Letters of John F. Kennedy” от Мартин Сандлър и др.
Историята около смъртта на Джон Ф. Кенеди е една от най-големите мистерии в света, като е често сравнявана с тази за Джак Изкормвача. Неговата самоличност така и не е разкрита, както и тази на убиеца на Кенеди.

„Да убиеш Кенеди“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …