Начало / България / Интелектуалци молят Патриарх Неофит за молебен

Интелектуалци молят Патриарх Неофит за молебен

Интелектуалци изпратиха писмо до Патриарх Неофит с молба за общ молебен за духовно обединение на българския народ, съобщиха за БГНЕС от Антиправителствената информационна служба.

В писмото се предлага молебенът да бъде проведен на 6 август (вторник), след 18 ч в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, така че в него да могат да се включат всички желаещи да участват в общата молитва.

„Сега всички ние повече от всякога имаме нужда от обща молитва към Живия Бог, за да бъдем едно (Йоан 17:21). Искрено вярваме, че тъкмо общата молитва към Сърцеведеца Бога е пътят за преодоляване на безчувствието към болката и страданията на ближния. Надяваме се, че търсенето на Истината и призоваването на Името Господне ще ни донесе и мира, който Нашият Господ Иисус Христос ни завеща (Йоан 14:27).“ се посочва още в писмото.

Писмото е изпратено от името на: Калин Янакиев, професор, философ; Цочо Бояджиев, професор; Тони Николов, философ и журналист; Юлиана Николова; Борислав Мавров, историк; Румяна Шишкова, лекар; Божидар Кунчев, професор в СУ; Георги Тенев, писател; Владо Руменов, художник.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …