Начало / Свят / Ръкопис на поема от Едгар Алън По продаден за 300 000 долара

Ръкопис на поема от Едгар Алън По продаден за 300 000 долара

Оригинален ръкопис на поема на Едгар Алън По беше продаден за умопомрачителната сума от 300 000 долара, съобщи huffingtonpost.com. Произведението е „The Conqueror Worm”. Събитието се случи на търг в Масачузец. Купувачът е отказал да разкрие своята самоличност, но от аукционната къща са му дали срок от 10 дни да докаже своята автентичност.

Въпросната поема е писана през 30-те години на ХІХ век и е сред над 100-те публикувани творби на По. Ръкописът, писан на ръка от автора, е бил притежание на семейство от Роуд Айлънд от 20-те години на миналия век насам. Крис Семтнър, уредник на музея на По в Ричмънд, Вирджиния, заяви, че оригиналният ръкопис се е смятал за изгубен. Въпреки това се очакваше той да бъде продаден за около 20 000 долара.

Едгар Алън По (1809-1849) е американски писател, поет, редактор и литературен критик. Считан е за представител на романтизма и един от пионерите на американския разказ и на детективския жанр. Умира на 40 години, като смъртта му остава загадка и до днес. В родните книжарници са достъпни произведенията му „Гарванът”, „Гордън Пим”, „Убийството на улица Морг” и др.

Свързани заглавия
Музей на Едгар Алън По отваря отново
Музей на Едгар Алън По остава без финансиране

Книги от Едгар Алън По тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

roman-kraft-_Zua2hyvTBk-unsplash

Медийна грамотност спасява финландците от дезинформация

Постигането ѝ е въпрос на дългосрочна политика Разбирането за това как функционира света на медиите е …