Начало / Свят / Обама: Старите времена няма да се върнат

Обама: Старите времена няма да се върнат

„Амазон” публикува „President Barack Obama: The Kindle Singles Interview”.  Книжката е от поредицата на онлайн гиганта „Kindle Single”.  Представяме ви коментар на президента на САЩ, част от интервюто, по повод издателския бизнес, публикуван в mediabistro.com:

„Проблемът беше същият с местните вестници. Ако искаш да си журналист, преди можеше да изкарваш много добри доходи във вестника на родния ти град. Сега има няколко вестника, които печелят добре, защото са национални марки, а журналистите трябва да се борят, за да изкарват прехраната си, понякога като работещи на свободна практика и без същите доходи, които са изкарвали за същата работа преди. Каквото важи за журналистиката, важи за производството, важи и за търговията. Трябва да признаем, че старите времена няма да се върнат”.

Посещението на Обама при ръководителите на „Амазон” разгневи книготърговците по света. Те са обединени около мнението, че „Амазон” убива техния бизнес, а посещението на Обама – символ на подкрепата му към голямата онлайн корпорация.

Орен Тайчър, изпълнителен директор на Американската асоциация на книготърговците, направи изявление:

„Въпреки че „Амазон”  влизат в новините с това, че са осигурили 7 000 работни места в своите складове (много от които сезонни), това което за жалост не се казва, е колко работни места са коствали на икономиката. Да се смята „Амазон” за създател на работа е голяма заблуда. Както се отбелязва често, малкият бизнес е двигателя на икономиката. Когато малкият бизнес затвори врати, това има ефект както на местно, така и на национално равнище. Губят се работните места, работниците губят здравните си осигуровки и търсят помощи за безработни, следователно покупко-продажбите намаляват”.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …