Начало / Свят / Роман на Мо Йен ще бъде адаптиран на големия екран

Роман на Мо Йен ще бъде адаптиран на големия екран

Роман на актуалния Нобелов лауреат за литература Мо Йен ще бъде адаптиран на големия екран, съобщи hollywoodreporter.com. Става въпрос за неговото произведение „The Treasure Map”. Китайският писател е продал правата за филмиране на творбата на режисьора и продуцент Ю Рен.

Така това ще бъде първата киносделка за произведение на Йен през последните 10 години. Рен е споделил с китайската преса, че планира да инвестира най-малко 16,3 милиона долара в проекта. Той преговарял с холивудска компания за специални ефекти, както и с част от най-популярните китайски актьори. Планът бил снимките да започнат до края на тази година.

През миналата седмица Йен даде пресконференция в Пекин, на която заяви, че е продал правата за телевизионна продукция по неговата книга „Червено сорго” на „Shandong Satellite TV”. Книгата беше адаптирана и през 1987 г. на големия екран, като получи „Златна мечка” на Берлинския международен кинофестивал.

Мо Йен е роден през 1955 г. в семейство на фермери. Автор на множество сборници, романи и антологии и сравняван с величия като Фокнър, Гюнтер Грас и Кафка, той е първият писател –дългогодишен жител на Пекин, който печели Нобелова награда за литература. Популярност на запад му носи книгата „Червено сорго“, издадена през 1986 г., чиято филмова адаптация на китайския режисьор Джан Имоу печели „Златна мечка“ на фестивала в Берлин през 1988 г. Стилът на Йен се отличава с особена острота, живост и експресивност, за която допринася употребата на местен диалект, идиоматични изрази, игрословици и каламбури.

Промяната“ от Мо Йен тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20-Figure11-1

Предизвестена ли е войната в Украйна – пророчеството на Езекиил

Васил Лазаров Библейските пророчества нямат нищо общо с разнообразните човешки предсказания, свързани с езичеството и …