Начало / България / Силен дебютен роман излиза на български три седмици след премиерата му в САЩ

Силен дебютен роман излиза на български три седмици след премиерата му в САЩ

Само три седмици след като излезе на англоезичния книжен пазар „Списъкът на живота“ ще бъде публикуван и в България. Издателските права на литературния дебют на Лори Нелсън Шпилман вече са продадени в 17 страни още преди отпечатването на романа в САЩ, а компанията FOX вече държи филмовите права.

Българското издание ще е до дни на книжния пазар, съобщи „Книгопис”.

Идеята за „Списъкът на живота“  се ражда, когато Лори Нелсън Шпилман случайно намира забравен лист, на които още като малко момиче е записала целите си в живота. В списъка няма цел да стане писателка, но голяма ѝ страст винаги са били създаването и разказването на истории. Работата като логопед, консултант по професионално ориентиране и домашна учителка ѝ доказва колко бързо младите хора се примряват, че няма да постигнат мечтите си. Романът „Списъкът на живота“ е вдъхновен бунт срещу това примирение. Книгата принадлежи на всяко момиче или жена, за които думата „мечта“ е глагол, а не съществително В едно интервю писателката напомня: „На четиринайсет години имаме дързостта да мечтаем за неща, от които на трийсет и четири вече сме се отказали”.

Лори Нелсън Шпилман живее в малкия град Ийст Лансинг, щата Мичиган. Обича пътешествията и ветроходството, а сега се радва на силния си писателски дебют.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …