Начало / Свят / Мемоарите на Стивън Хокинг излизат през септември

Мемоарите на Стивън Хокинг излизат през септември

Мемоарите на Стивън Хокинг ще излязат през септември тази година, съобщи thebookseller.com. Творбата е озаглавена „My Brief History” и ще бъде публикувана от „Bantam Press”. По план тя трябва да бъде в книжарниците на англоезичния книжен пазар от 12-ти септември. Това е и първата книга, която Хокинг е написал съвсем сам, благодарение на напредъка на технологиите.

Стивън Хокинг е един от най-известните учени в света, признат със своите постижения в сферата на физиката и космологията. В книгата ще се разказва за детството му в Лондон след Втората световна война. Ученият разказва и как е бил диагностициран с амиотрофична латерална склероза и ефекта на болестта върху професионалния му и личен живот. Хокинг дава информация и затова как е успявал да напише книги в неговото състояние.

Хокинг (71) е смятан за един от най-великите учени от Алберт Айнщайн насам. Работи главно в сферата на космологията и квантовата механика. На 21-годишна възраст е диагностициран с амиотрофична латерална склероза. Впоследствие болестта не само го обездвижва, но и го прави неспособен да говори. В наши дни той използва специален генератор на речта, който се контролира от лицевите му мускули.

Въпреки това обаче, той отдавна е надхвърлил и най-оптимистичните очаквания за продължителността на неговия живот. Нещо повече – Хокинг продължава да твори и да достига до нови висоти в науката. Много негови книги са публикувани на български, сред които „Върху раменете на гиганти: Великите постижения на физиката и астрономията”, „Кратка история на времето”, „Теорията на всичко” и др.

Книги от Стивън Хокинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230857_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (9 май – 15 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 2. Божият ген от Людмила Филипова …