Начало / Свят / Препоръки срещу стреса от внучката на Хемингуей

Препоръки срещу стреса от внучката на Хемингуей

Мариел Хемингуей, внучка на писателя Ърнест Хемингуей и самата тя пишеща и известна актриса, издаде книга как да живеем здравословно и разумно, съобщи “USA today”.

Съавтор на 51-годишната Мариел е приятелят й Боби Уилямс. В “Running with Nature” двамата препоръчват как да се преборим с всекидневния стрес.

Първо: Смях! Смехът е големият враг на стреса, според Хемингуей. Смейте се колкото можете повече.

Второ: Намерете 20 минути всеки ден, в които да запазите покой. Наречете го медитация, отпускане, както желаете. Ако трябва станете 20 минути по-рано и просто се отпуснете.

Трето: Спете нощем. Хапнете нещо малко преди сън – парче плод, хапка оризов сладкиш.  Почетете в удобно поза преди да заспите. Ако не става, преместете се на дивана в хола, за да се отървете от обсебващите ви мисли.

Четвърто: Движете се. Ходете, карайте колело, тичайте, правете упражнения, практикувайте йога. Всичко това съчетайте със слушане на музика. Тялото ви ще се отблагодари.

Пето: Наслаждавайте се на храната, докато контролирате теглото си. Яжте местна, органична и проста храна. Ако започнете да ядете истинска храна, няма да ви се налага да спазвате диета никога.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9780593153895

Класация „Ню Йорк Таймс“ (7 август – 15 август)

Престижната американска класация минава под знака на изобразителното изкуство и алтернативната музика. Струва си да …