Начало / България / Излиза втори том на справочника „Съкровищница на българската народна медицина”

Излиза втори том на справочника „Съкровищница на българската народна медицина”

Предстои да  излезе втори том от справочника „Съкровищница на българската народна медицина“, дело на видния билкар и природолечител Васил Канисков, съобщи издателство „Изток-Запад”. В „Съвременна фитотерапия“ авторът описва прилагането на природни методи за лечение на над 800 вида болестни състояния с помощта на над 1000 вида лечебни растения и натурални продукти.

Типовете заболявания в книгата са разгледани съгласно Международната класификация на болестите – 10 ревизия (МКБ-10), и са синхронизирани в сравнителни таблици с познатите от научната и народната медицина наименования на болестите. Справочникът съдържа още и допълнения на средства за лечение, които са извън класификацията на болестите по МКБ-10, както и лекарствени средства във ветеринарната медицина.
Приложени за употреба са над 1000 вида лечебни растения, натурални продукти и растителни видове, като за всяко болестно състояние е даден подробен списък.

Освен на „Фитотерапия на онкологичните заболявания“ (първия том от „Съкровищница на българската народна медицина“), природолечителят Канисков е автор и на справочника „Лечебните растения на България“, който съдържа подробна информация къде и по кое време могат да се набавят лечебните билки, както и какъв е техният състав и какво е приложението им (под формата на запарки, чайове и др.).

Книгите на Васил Канисков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

the-little-girl-3045364_1920

Книжките с герои са по-полезни за децата

Локомотиви или говорещи предмети по-скоро ги разсейват Изследването е проведено в Университета на Флорида, като …