Начало / Любопитно / Класически романи, които са превърнати във видеоигри

Класически романи, които са превърнати във видеоигри

Сайтът huffingtonpost.com ни представя няколко литературни класики, които са използвани за вдъхновение на създатели на видео игри.

„Госпожа Далауей” от Вирджиния Улф е превърната в „MRS. DALLOWAY: PARTY OF DOOM”. Тази игра наподобява популярните симулатори, в които геймърът гледа през очите на персонажа и стреля. Тук обаче целта на госпожа Далауей е да обикаля Лондон, да събира разни неща и да организира парти.

„Малки жени” от Луиза Мей Олкът е превърната в „CALL OF DUTY: CIVIL WARFARE”. Целта е да си подстрижеш косата, да откриеш и облечеш мъжки дрехи, без да те разпознаят. След това убиването започва. Остава и да намериш баща си, който е ранен в битка.

„Големите надежди” от Чарлз Дикенсе превърната в „EXPECTATIONS KONG”. Тук се редят варели един върху друг. Имате различни препятствия, които трябва да преодолеете. Вашият герой е Пип, който трябва да подреди варелите до края, за да се събере с Естела.

„O Pioneers” от Уила Катър е превърната в „WHEAT! AN AGRICULTURAL MANAGEMENT GAME”. Като Александра, започвате с малка ферма и трябва да построите земеделска империя. На пътя ви са семейни кавги и завиждащи съседи.

„The House of Mirth” от Едит Уортън е превърната в „HOUSE OF MIRTH: PARTY IN VAIL”. Историята на Лили Барт, която се изкачва в обществото е превърната в ски маршрут. Героинята трябва да избегне препятствията, за да стигне до подножието на планината.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

uvo

Салвадор Дали създава шедьоври и за книги

Работата му като илюстратор включва известни произведения Работи дори върху Библията, която излиза в пет …