Начало / България / „ЛаТекст“ и Док Дръмхелър представят списание „Catalyst”

„ЛаТекст“ и Док Дръмхелър представят списание „Catalyst”

На 23 юли (вторник) от 20.30 ч. в рок бар „Фенс” в София групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст” и специалният гост от Нова Зеландия, поетът и музикант Док Дръмхелър, ще направят балканско-тихоокеански литературно-музикален купон, на който ще бъдат представени новите броеве на новозеландското литературно списание „Catalyst”, където един от акцентите е върху съвременната българска поезия, и „Литературен вестник” – там пък са намерили място петима съвременни новозеландски поети.

Док Дръмхелър е редактор и издател на „Catalyst”, организатор на фестивали и литературни пърформанси, водеща фигура в днешната новозеландска поезия. Роден е в Чарлстън, Южна Калифорния (САЩ), но е прекарал повече от половината си живот в Нова Зеландия. Работил е с театрални и музикални групи, с които е печелил различни награди, има публикувани десет стихосбирки. Участвал е в много фестивали в Куба, Индия, Япония, Австралия, Литва, Унгария и др. Живее в Оксфорд (Нова Зеландия), където работи като преподавател по творческо писане в училище за млади писатели.

Концертите на „ЛаТекст“ са Spoken Word пърформанси, в които деликатността на поезията е съчетана със суровата енергия на алтернативния рок, с блус, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния. В тях стиховете са част от композициите, те плуват над музиката и потъват в нея, но без да бъдат изпяти. Членовете на групата са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани)

В събитието ще участват и българските автори, публикувани в новия брой на Catalyst – Кристин Димитрова, Галя Николова, Петър Чухов, Марин Бодаков и Иван Ланджев.

Входът е свободен.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …