Начало / Критика / 4-те най-лоши съвета за млади писатели

4-те най-лоши съвета за млади писатели

Сайтът policymic.com публикува 4-те си предложения за най-лоши съвети за млади писатели. Ето ги и тях:

1. Всеки на Земята има една добра книга в себе си.
Както е казал големият писател и журналист Кристофър Хитчънс: „Всеки на Земята има една книга в себе си и в повечето случаи това е мястото, където тя трябва да остане”. Хората обичат да разказват истории, но е глупаво да се мисли, че всеки случаен може да напише първокласен ръкопис. Между това да спелуваш и да си пълниш „Фейсбук”-а и да напишеш качествен роман има огромна разлика.

2. Пиши за това, което познаваш!
Макар шансът да съществува, едва ли сте били таен агент или детектив. Не сте живели в антиутопично бъдеще, нито сте избирали между двама прекрасни партньори със суперсили. Да си признаем, едва ли животът ви е толкова интересен. По-добре би било да пишете за това, което намирате за интересно.

3. Бъди колкото се може по-оригинален!
Ако можете да наподобите наратива на Джеймс Джойс, добре, но това едва ли е възможно. По-добре да се придържате към нещо изпитано и доказано успешно. Например повечето хора харесват историята да има начало, среда и край.

4. Добрите писатели винаги пишат добре.
Това не е вярно. Да, имат такова нещо като талант, но върху него трябва много да се работи. За да се научите да пишете, ще трябва да посветите много време и усилия и да изхабите много хартия в опити за разкази, поеми, романи и т.н.

Илюстрация: smallbiztrends.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …