Начало / Свят / Криминалният роман на Дж. К. Роулинг стана бестселър

Криминалният роман на Дж. К. Роулинг стана бестселър

Криминалната книга на Дж. К. Роулинг се превърна в бестселър, съобщи „Гардиън”. Както стана ясно, романът „The Cuckoo’s Calling” („Зовът на кукувицата”), публикуван в края на април, е бил дело на Роулинг. Тя е използвала псевдонима Робърт Галбрайт. Откакто новината беше разкрита през уикенда, творбата се изстреля на върха на бестселър листата на „Амазон” и платформата на „Епъл” за е-книги, „iBooks ”.

Книгата разказва за военен ветеран, който става частен детектив. Тя получи признанието на критиците. От изданието обаче, което е публикувано само с твърди корици до момента, бяха продадени едва 1 500 копия, преди да стане ясно кой в действителност е Галбрайт.

Авторката на поредицата за Хари Потър заяви, че възнамерява да напише продължение. „За тези, които питат за продължение – Робърт в пълна степен възнамерява да го напише, но ще продължи да отбягва публичните изяви”.

Говорител на голямата верига книжарници „Waterstones” коментира:

„Това е най-голямата литературна измама от както Стивън Кинг публикува като Ричард Бакман през 80-те години. Слуховете, че Роулинг може да напише криминален роман, се оказаха верни. Това е великолепна лятна изненада за читатели и книготърговци”.

Свързани заглавия
Дж. К. Роулинг публикувала роман под псевдоним

Книгите на Роулинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230517-WA0006

1 юни в детска стая „Хеликон“

И да не ни се вярва, юни месец дойде, по-точно втурна се презглава, както само децата …