Начало / България / Библиотеката в Шумен търси съмишленици за изработване на арт инсталации

Библиотеката в Шумен търси съмишленици за изработване на арт инсталации

Арт конструкции, показващи мобилна проекция на книгата като универсален символ на човешкото познание и на библиотеките като пазители на това познание, ще бъдат поставени в залите на Шуменската регионална библиотека и в пространството около нея, съобщи dariknews.bg.

Инсталациите ще бъдат изработени в сформирано в културната институция творческо ателие под ръководството на художника скулптор Бехчет Данаджъ. Те ще бъдат изложени през есента.

Инициативата и творческите занимания се реализират по проекта „Книгите“ – интерактивни практики за нов маркетинг на библиотеката“, който Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ защити по програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“. Във връзка със стартирането на проектните дейности библиотеката набира участници в работното ателие – хора с творческа нагласа, криетивно мислене и желание за работа в екип, независимо от тяхната възраст. Желаещите да се включат в творческото библиотечно лято имат възможност да заявят своето желание до 26 юли в отдел „Изкуство“ на библиотеката, на e-mail libshumen@abv.bg или на телефон 0877120115, като посочат трите си имена и телефон за връзка.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …