Начало / Свят / Дейвид Съчет направил запис на цялата Библия

Дейвид Съчет направил запис на цялата Библия

Британският актьор Дейвид Съчет е направил запис на цялата Библия, съобщи „Гардиън”. Той е прекарал около 200 часа, записвайки всичките 752 702 думи. Издателството „Hodder Stoughton” ще публикува аудио книгата през пролетта на следващата година. Съчет е известен с ролята си на Еркюл Поаро в популярната телевизионна поредица по романите на Агата Кристи. Смята се, че през последните 25 години, неговите изпълнения са гледани от между 600-700 милиона зрители в цял свят.

Съчет приел християнската вяра през 1986 г., когато зачел Библията в хотелска стая. Най-вдъхновен бил от свети Павел. През 1989 г. той участвал в проект на същото издателство, в който британски актьори записали различни части от свещената християнска книга. Той чел Евангелието на свети Йоан. Впоследствие при местене на офиса на „Hodder Stoughton” записът бил изгубен. Той е намерен и публикуван чак през 2011 г.

Новото аудио издание ще бъде луксозно. То ще дава възможност на читателите да избират коя глава да слушат и в какъв ред, както и други опции. Дейвид Съчет ще даде за благотворителност всички приходи от проекта.

Дейвид Съчет е британски актьор, роден през 1946 г. Най-известен е с ролята си на Еркюл Поаро, но е играл и в близо 80 други продукции в телевизията, киното и театъра. Израства в семейство на литовски евреи. Женен е за колежката си Шийла Ферис от 1976 г.

Библията тук

Книги от Агата Кристи тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …