На фокус
Начало / Свят / Дейвид Съчет направил запис на цялата Библия

Дейвид Съчет направил запис на цялата Библия

Британският актьор Дейвид Съчет е направил запис на цялата Библия, съобщи „Гардиън”. Той е прекарал около 200 часа, записвайки всичките 752 702 думи. Издателството „Hodder Stoughton” ще публикува аудио книгата през пролетта на следващата година. Съчет е известен с ролята си на Еркюл Поаро в популярната телевизионна поредица по романите на Агата Кристи. Смята се, че през последните 25 години, неговите изпълнения са гледани от между 600-700 милиона зрители в цял свят.

Съчет приел християнската вяра през 1986 г., когато зачел Библията в хотелска стая. Най-вдъхновен бил от свети Павел. През 1989 г. той участвал в проект на същото издателство, в който британски актьори записали различни части от свещената християнска книга. Той чел Евангелието на свети Йоан. Впоследствие при местене на офиса на „Hodder Stoughton” записът бил изгубен. Той е намерен и публикуван чак през 2011 г.

Новото аудио издание ще бъде луксозно. То ще дава възможност на читателите да избират коя глава да слушат и в какъв ред, както и други опции. Дейвид Съчет ще даде за благотворителност всички приходи от проекта.

Дейвид Съчет е британски актьор, роден през 1946 г. Най-известен е с ролята си на Еркюл Поаро, но е играл и в близо 80 други продукции в телевизията, киното и театъра. Израства в семейство на литовски евреи. Женен е за колежката си Шийла Ферис от 1976 г.

Библията тук

Книги от Агата Кристи тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

uni

Списъкът на Шиндлер – още жертви и прекършени съдби

Книгата излиза преди 41 години и се превръща във феномен Бестселърът, който се превърна успешно …