Начало / Свят / Гилермо дел Торо иска да адаптира „Кланица 5” и „Франкенщайн”

Гилермо дел Торо иска да адаптира „Кланица 5” и „Франкенщайн”

Гилермо дел Торо възнамерява да адаптира литературни класики на големия екран, съобщи indiewire.com. Става въпрос за култовия роман „Кланица 5” на Кърт Вонегът и пионерското произведение в жанр ужаси „Франкенщайн” на Мери Шели.

В изказване за печатното издание на британския „Телеграф”, той е заявил, че се надява и има желание да филмира „Франкенщайн” и иска Бенедикт Къмбърбач да участва в проекта. Къмбърбач вече има опит с персонажите на Мери Шели, като е играл д-р Виктор Франкенщайн и чудовището от романа, в пиеса на Дани Бойл – драматург и филмов режисьор. Тя бе играна само в избрани театри през миналата година.

Дел Торо подписа договор за „Кланица 5” с филмовото студио „Universal” още през 2008 г. Той обаче така и не е намерил време да започне работа по филмиране на романа на Вонегът. Сега, изглежда, най-накрая работата по филма ща започне – режисьорът е наел сценариста Чарли Кауфман.

Гилермо дел Торо е мексикански режисор, роден 1964 г. Той прави филми главно в жанровете фантастика и ужаси. Известни негови продукции са „Мимикрия”, „Гръбнакът на Дявола”, „Блейд 2”, „Хелбой” и др. Изявява се и като писател.

 „Кланица 5” тук

„Франкенщайн” тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …