Начало / Любопитно / Неподходящи четива за плажа

Неподходящи четива за плажа

Вече е лято – сезонът за почивка на море. За един литературен фен няма нищо по-нормално от това да отвори книга, докато отдъхва на плажа. Сайтът flavorwire.com обаче ни посочва 6 творби, които опрeделено не са най-добрият избор за четене на плаж. Ето ги и тях:

„Лолита” от Владимир Набоков. Всички знаем за класиката от Набоков. Ако не сте я чели, незабавно й обърнете внимание. Но никой не иска да ви вижда с „Лолита” в ръка, докато децата му си играят наоколо по бански.

„Война и мир” от Лев Толстой. Още един руски автор в листата. Причината е проста – книгите над 1000 страници са наистина непрактични за плажно четиво.

 „Атлас изправи рамене” от Айн Ранд. Не можем да повярваме, че ще си почивате, докато четете точно тази книга.

Трилогия „Петдесет нюанса сиво” от Е Л Джеймс. Разбираме ви, ако искате да наваксате с едни от най-големите бестселъри в последно време. Прави сте, вероятно вече и баба ви е чела историята на Крисчън Грей. Само не очаквайте някой да ви покани под неговия чадър.

„The Bell Jar” от Силвия Плат. Знаете за какво става въпрос в тази книга. И какво е станало с авторката й – самоубила се е, като си е вкарала главата във фурна. И все пак искате да я прочетете в един прекрасен слънчев ден на морето? Е, все пак живеем в свободна страна…

„Да убиеш Кенеди” от Бил О’Райли. Очевидно наистина се чувствате остарял/а.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …