Начало / България / П.Стоянович: Не познавам писател, който да се изхранвал спокойно от писане

П.Стоянович: Не познавам писател, който да се изхранвал спокойно от писане

„В цялата история на България не познавам писател, който да е можел да се изхранва спокойно и единствено от писане. Дори Вазов“.

Това заяви министърът на културата Петър Стоянович пред в „Стандарт“ в отговор на въпроса „Каква е стратегията за вдигането на стандарта на артистите в България“?. „Колкото до актьорите, в ход е разговор с гилдията за оптимизиране на механизма на заплащане. На първо място ме интересува как мислят самите те за тази оптимизация. Не иде аз да им казвам как да живеят по-щастливо, нали? След това ще опитаме да напаснем очакванията на артистите с централното финансиране. Трябва да сме гъвкави в намирането на прости и работещи правила, казва още той.

По отношение на т.нар. БГ Лувър, наричан „гордостта“ на предшественика му Вежди Рашидов Петър Стоянович казва следното:

„Не знам кой го нарича така. Широк кръг елитни български творци, галеристи, музейни дейци, изкуствоведи и експерти еднозначно не се гордеят с подготовката на така наречения Лувър. Лошите новини по този въпрос са смущаващо повече от добрите. „Намеренията за рязане на някакви ленти за откриване на комплекса в края на това лято са абсурдни. Приличат на крива магистрала на грандоманската безотговорност“, казва още Стоянович. /БГНЕС

Фото: tvevropa.com

„Известният непознат: Иван Стоянович – Аджелето (1862-1947)“ от Петър Стоянович тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …