Начало / България / П.Стоянович: Не познавам писател, който да се изхранвал спокойно от писане

П.Стоянович: Не познавам писател, който да се изхранвал спокойно от писане

„В цялата история на България не познавам писател, който да е можел да се изхранва спокойно и единствено от писане. Дори Вазов“.

Това заяви министърът на културата Петър Стоянович пред в „Стандарт“ в отговор на въпроса „Каква е стратегията за вдигането на стандарта на артистите в България“?. „Колкото до актьорите, в ход е разговор с гилдията за оптимизиране на механизма на заплащане. На първо място ме интересува как мислят самите те за тази оптимизация. Не иде аз да им казвам как да живеят по-щастливо, нали? След това ще опитаме да напаснем очакванията на артистите с централното финансиране. Трябва да сме гъвкави в намирането на прости и работещи правила, казва още той.

По отношение на т.нар. БГ Лувър, наричан „гордостта“ на предшественика му Вежди Рашидов Петър Стоянович казва следното:

„Не знам кой го нарича така. Широк кръг елитни български творци, галеристи, музейни дейци, изкуствоведи и експерти еднозначно не се гордеят с подготовката на така наречения Лувър. Лошите новини по този въпрос са смущаващо повече от добрите. „Намеренията за рязане на някакви ленти за откриване на комплекса в края на това лято са абсурдни. Приличат на крива магистрала на грандоманската безотговорност“, казва още Стоянович. /БГНЕС

Фото: tvevropa.com

„Известният непознат: Иван Стоянович – Аджелето (1862-1947)“ от Петър Стоянович тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …