Начало / Свят / Номинираните за „Theakstons Old Peculiar Crime Novel of the Year Award” бяха обявени

Номинираните за „Theakstons Old Peculiar Crime Novel of the Year Award” бяха обявени

Номинираните за наградата за криминален роман на годината „Theakstons Old Peculiar Crime Novel of the Year Award” бяха обявени, съобщи thebookseller.com. Това са Став Шерез с „A Dark Redemption”, Крис Юън с „Safe House”, Дениз Мина с „Gods and Beasts”, Марк Билингам с „A Rush of Blood”, Стюарт Невил с „Stolen Souls” и Питър Мей с „The Lewis Man”.

Призът е спонсориран от пивоварната „Тикстънс”. Победителят, който ще бъде обявен на 18 юли, ще получи 3 000 паунда, както и дъбова бъчва. Сред журито са писателката Вал Макдермид и основателката на наградата за женска литература „Women’s Prize” Кейт Мосе. Читателите също ще имат своята роля. Те ще могат да гласуват на сайта www.theakstons.co.uk от 4 до 16 юли за предпочитаната от тях творба. Техният вот ще заема 20% от финалното решение.

Британската награда  „Theakstons Old Peculiar Crime Novel of the Year Award” съществува от 2005 г. насам. Връчва се за криминални романи, публикувани през предишната година. Това е единственият приз в сферата на криминалната литература, в който се комбинира решение на жури с публичен вот.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9780593153895

Класация „Ню Йорк Таймс“ (7 август – 15 август)

Престижната американска класация минава под знака на изобразителното изкуство и алтернативната музика. Струва си да …