Helmut Newton

“Polaroids”
“Полароид”-ът заема специално място в сърцата на много фото ентусиасти, които си спомнят времената, когато “истинска фотография” означаваше моментна снимка.
За щастие, легендарният фотограф Хелмут Нютън е запазил своите снимки, правени с “Полароид”, а издателство “Taschen” ни предоставя привилегията и шанса да видим колекцията от най-добрите му моментни фотографии. Събрани от вдовицата му Джун, тази колекция показва магия, която само Нютън можеше да постигне с едно-единствено натискане на бутона за заснемане.

“Polaroids” тук

“Sumo”
Най-удивителната книга на ХХ век – албумът “SUMO”, е в ръцете ви. Този “Титаник” на книгоиздаването е една от най-добрите идеи за подарък: 480 страници с брилянтните най-нестандартни фотографии на най-големия майстор на еротичната фотография в света. Тя чупи рекорди по тежест, идеи, провокация, цена.
“SUMO” е един от най-интересните проекти на Хелмут Нютън. Първото издание през 1999 г. е само в 10 000 тираж, всяка книга тежи по 34,5 кг, 100 екземпляра са подписани от Маестрото. След изчерпването на тиража за няколко дни, екземпляр от албумът е продаден на търг в Берлин през 2000 г. за рекордната цена от 430 хил. долара. Сега “Taschen” има за цел книгата да е достъпна за всеки.

“Sumo” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

aefefce925e93c2d840551a73ca5dfd0_resize=1200,675_

Поетът, който учеше американците да са мъже, почина

Интересуват го теми като подсъзнанието, митовете, ирационалното Робърт Блай нашумява със силната си гражданска позиция …