Начало / Свят / Дебютната колекция разкази на Джон Банвил ще бъде публикувана отново

Дебютната колекция разкази на Джон Банвил ще бъде публикувана отново

Дебютната колекция на Джон Банвил „Long Lankin” ще бъде публикувана отново, съобщи „USA Today”. Книгата е излязла за първи път 1970 г. в Обединеното кралство, но досега не е била на американския пазар. Сега тя ще бъде издадена от „The Gallery Press” и ще бъде на американския книжен пазар от утре, 2 юли. Колекцията е 94 страници.

Творбата на Банвил, която той пише едва 25-годишен, е вдъхновена от сборника „Дъблинчани” от Джеймс Джойс. Тя изследва емоциите – страх, ревност, желание – които се крият под повърхността на ежедневието. Произведението съдържа 9 скеча, характеризиращи човешката природа. Именно „Long Lankin” изстрелва Банвил на литературната сцена.

Джон Банвил е роден на 8 декември през 1945 г. Започва да пише кратки разкази на 15 години. През 1970 г. излиза първата му творба. Сега Банвил живее в Дъблин и е смятан за един от най-значимите съвременни писатели заради неговите романи и пиеси. Носител е на наградите „Букър“, „Кафка“ и приза за ирландска книга. Паралелно с писателската си дейност Банвил е работил като журналист в списание „Irish Press” и в „Irish Times”. В момента пише книги и е сред уважаваните литературни критици.

Книги от Банвил тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …