Начало / Свят / Излезе нова книга на Джон Бойн

Излезе нова книга на Джон Бойн

Нова книга на Джон Бойн вече е на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф”. Заглавието е „This House is Haunted”. Творбата е публикувана от „Doubleday” и е 304 страници. Бойн е популярен в България с драматичната си творба „Момчето с раираната пижама”.

Действието се развива през 1867 г. Елайза Кейн пристига в Норфолк, за да заеме позицията на гувернантка в Гоудлин Хол. Невидими ръце я бутат на релсите срещу приближаващ влак. Единствено бдителността на преминаващ покрай нея доктор я спасява. Когато пристига шокирана, я посрещат децата, които трябва да възпитава.

Няма родители, няма кой да представлява мистериозния й работодател. По-късно същата нощ става ясно, че нещо в къщата не е както трябва. Нещо зло живее там и тя и децата трябва да се борят за оцеляването си. За да стане това, Кейн трябва да се сблъска с мрачното минало на този дом.

Джон Бойн е роден в Дъблин, Ирландия, през 1971 г. Има 8 романа за възрастни и 3 за деца. Книгите му са преведени на 42 езика. „Момчето с раираната пижама” е най-успешната му творба, като е продадена в над 5 милиона копия по целия свят. Произведението беше бестселър № 1 на „Ню Йорк таймс”. Романът е филмиран през 2008 г. Той може да бъде намерен и в българските книжарници.

„Момчето с раираната пижама” тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …