Начало / Свят / Тази есен излиза книга от надзирател на Нелсън Мандела

Тази есен излиза книга от надзирател на Нелсън Мандела

Книга от надзирател, работил в затвора, в който е лежал Нелсън Мандела, ще бъде публикувана тази есен, съобщи thebookseller.com. „Doing Life with Mandela: My Prisoner, My Friend” е историята на Кристо Бранд. Издателство е „John Blake Publishing”.

Бранд бил 18-годишен новобранец, когато е изпратен да работи в затвора на остров Робен. Там именно е лежал южноафриканския политик. Казват му, че Мандела е опасен терорист. С времето обаче двамата се сприятеляват. Бранд дори помага на съпругата на Мандела да вкара тяхното внуче, за да го види дядо му за първи път.

След като Нелсън Мандела е освободен и избран за президент на ЮАР, Кристо Бранд е назначен да работи в архивите на южноафриканския парламент. Сега той е туристически гид и показва остров Робен на туристи.

Двамата са приятели и до ден днешен. Творбата на Бранд ще бъде с предговор от фондацията на Мандела. Семейството на политика също изрази пълната си подкрепа за публикуването на книгата. Самият Мандела в момента е в болница и е в критично състояние с инфекция на белите дробове.

„Разговори със себе си“ от Нелсън Мандела тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

4bd0da65d1

Предизборен поздрав към нас от Константинос Кавафис и Стефан Гечев

Константинос Кавафис В ОЧАКВАНЕ НА ВАРВАРИТЕ Какво очакваме, стълпени на площада? Днес варварите ще пристигнат …