Начало / Свят / Тази есен излиза книга от надзирател на Нелсън Мандела

Тази есен излиза книга от надзирател на Нелсън Мандела

Книга от надзирател, работил в затвора, в който е лежал Нелсън Мандела, ще бъде публикувана тази есен, съобщи thebookseller.com. „Doing Life with Mandela: My Prisoner, My Friend” е историята на Кристо Бранд. Издателство е „John Blake Publishing”.

Бранд бил 18-годишен новобранец, когато е изпратен да работи в затвора на остров Робен. Там именно е лежал южноафриканския политик. Казват му, че Мандела е опасен терорист. С времето обаче двамата се сприятеляват. Бранд дори помага на съпругата на Мандела да вкара тяхното внуче, за да го види дядо му за първи път.

След като Нелсън Мандела е освободен и избран за президент на ЮАР, Кристо Бранд е назначен да работи в архивите на южноафриканския парламент. Сега той е туристически гид и показва остров Робен на туристи.

Двамата са приятели и до ден днешен. Творбата на Бранд ще бъде с предговор от фондацията на Мандела. Семейството на политика също изрази пълната си подкрепа за публикуването на книгата. Самият Мандела в момента е в болница и е в критично състояние с инфекция на белите дробове.

„Разговори със себе си“ от Нелсън Мандела тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

224885_b

Танц с айсберга, който потопи „Титаник“

Алма Катсу ни представя книга, пълна с мистерии и обрати Вдъхновението за написването на “Дълбините” (изд. …