Начало / Свят / Тази есен излиза книга от надзирател на Нелсън Мандела

Тази есен излиза книга от надзирател на Нелсън Мандела

Книга от надзирател, работил в затвора, в който е лежал Нелсън Мандела, ще бъде публикувана тази есен, съобщи thebookseller.com. „Doing Life with Mandela: My Prisoner, My Friend” е историята на Кристо Бранд. Издателство е „John Blake Publishing”.

Бранд бил 18-годишен новобранец, когато е изпратен да работи в затвора на остров Робен. Там именно е лежал южноафриканския политик. Казват му, че Мандела е опасен терорист. С времето обаче двамата се сприятеляват. Бранд дори помага на съпругата на Мандела да вкара тяхното внуче, за да го види дядо му за първи път.

След като Нелсън Мандела е освободен и избран за президент на ЮАР, Кристо Бранд е назначен да работи в архивите на южноафриканския парламент. Сега той е туристически гид и показва остров Робен на туристи.

Двамата са приятели и до ден днешен. Творбата на Бранд ще бъде с предговор от фондацията на Мандела. Семейството на политика също изрази пълната си подкрепа за публикуването на книгата. Самият Мандела в момента е в болница и е в критично състояние с инфекция на белите дробове.

„Разговори със себе си“ от Нелсън Мандела тук

Прочетете още

780736-01-05

Оманска писателка спечели Ман Букър

Джоха Алхарти е първата в страната си, чиято творба е преведена на английски „Небесни тела“, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.