Начало / Свят / Новата поредица на Тери Диъри започва през ноември

Новата поредица на Тери Диъри започва през ноември

Новата поредица на Тери Диъри – „Dangerous Days”, ще стартира през ноември, съобщи британският „Индипендънт”. Първата книга ще бъде фокусирана върху Римската империя. „Dangerous Days in the Roman Empire” ще бъде на англоезичния книжен пазар от 7 ноември.

Диъри е популярен с детските си исторически книжки „Страховитото в историята”. Новата му серия е насочена този път към възрастни. Творбите, които ще бъдат публикувани от „Weidenfeld & Nicolson”, отново ще бъдат с исторически характер. Следващите части ще бъдат за Викторианска Англия и Египет.
Алън Самсън от „Weidenfeld & Nicolson” заяви, че новата поредица ще се хареса не само на феновете на „Страховитото в историята”, но и на всеки, който иска интересна, но и информативна творба. Той предупреди, че макар исторически, произведенията на Диъри няма да имат нищо носталгично в себе си. Дори напротив – ще бъдат разкрити още по-ужасяващи факти.

Тери Диъри (67) е британски автор. Автор е на около 200 книги, продадени в над 25 милиона копия и разпространявани в 40 страни, включително в България. Най-известен е с детската си поредица „Страховитото в историята”, книгите, които комбинират хумор и ужаси, като имат и познавателен характер.  Покриват теми като Каменната епоха, Римската и Гръцката империя, Американската гражданска война, египетска и китайска история и т.н. Част от изданията от серията могат да бъдат намерени в български книжарници.

Книги от Тери Диъри тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Топ 10 Ню Йорк Таймс (19 септември– 25 септември)

Вече се класира тук новият роман на Джоан Роулинг от поредицата за Корморан Страйк, която …