Начало / България / Пътуващата изложба „Близки във времето и пространството” стартира от „Хеликон-Витоша”

Пътуващата изложба „Близки във времето и пространството” стартира от „Хеликон-Витоша”

Утре, 5 юни, от 12,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“ ще бъде открита пътуващата изложба „Близки във времето и пространството”. Тя е организирана от европейския дигитален музей и библиотека Европеана и Регионална варненска библиотека „Пенчо Славейков“. Изложбата свързва българското културно наследство с предмети и картини от Европа със същото културно, научно или историческо значение, като преодолява границите на времето и разстоянията.

Изложбата ще обиколи библиотеките на осем български града: София, Пловдив, Варна, Русе, Хасково, Стара Загора, Добрич и Велико Търново, както и книжарници „Хеликон“  в Пловдив и Бургас в периода юни-септември 2013 г

Целта е да се популяризира дигитализирането на културното и научно  наследство, както и уеб порталът Европеана, който събира на едно място  27 милиона книги, рисунки, филми, записи, снимки от повече от 2200  културни институции от цяла Европа и ги доставя по начин, който е удобен  и отговаря  на възможностите на хората днес, напр. чрез техните лаптопи  и таблети. Тя поддържа културното наследство живо през ХХІ век и свързва културните богатствата от миналото със съвременните хора, които  могат да се наслаждават на произведения на изкуството и значими  артефакти от комфорта на домовете си или от дланта на ръката си чрез  смартфона.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …