Начало / България / Пътуващата изложба „Близки във времето и пространството” стартира от „Хеликон-Витоша”

Пътуващата изложба „Близки във времето и пространството” стартира от „Хеликон-Витоша”

Утре, 5 юни, от 12,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“ ще бъде открита пътуващата изложба „Близки във времето и пространството”. Тя е организирана от европейския дигитален музей и библиотека Европеана и Регионална варненска библиотека „Пенчо Славейков“. Изложбата свързва българското културно наследство с предмети и картини от Европа със същото културно, научно или историческо значение, като преодолява границите на времето и разстоянията.

Изложбата ще обиколи библиотеките на осем български града: София, Пловдив, Варна, Русе, Хасково, Стара Загора, Добрич и Велико Търново, както и книжарници „Хеликон“  в Пловдив и Бургас в периода юни-септември 2013 г

Целта е да се популяризира дигитализирането на културното и научно  наследство, както и уеб порталът Европеана, който събира на едно място  27 милиона книги, рисунки, филми, записи, снимки от повече от 2200  културни институции от цяла Европа и ги доставя по начин, който е удобен  и отговаря  на възможностите на хората днес, напр. чрез техните лаптопи  и таблети. Тя поддържа културното наследство живо през ХХІ век и свързва културните богатствата от миналото със съвременните хора, които  могат да се наслаждават на произведения на изкуството и значими  артефакти от комфорта на домовете си или от дланта на ръката си чрез  смартфона.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …