Начало / Свят / Ще излязат мемоарите на най-младия в списъка на Шиндлер

Ще излязат мемоарите на най-младия в списъка на Шиндлер

Ще излязат мемоарите на най-младия, попаднал в известния списък от спасени евреи на Оскар Шиндлер, информира британският „Телеграф”. Книгата на Лион Лейсън „The Boy on the Wooden Box” ще бъде публикувана през август тази година. Издателство е „Simon and Schuster”.

Историята му вече е сравнявана с класиката „Дневникът на Ане Франк”. Той е едва на 10, когато нацистите нападат Полша. Семейството е принудено да живее в гето в Краков. Започва да работи във фабриката на Шиндлер, когато е едва на 13. В резултат на подвига на Оскар Шиндлер, Лейсън и неговите родители са спасени. Три години след войната те се преместват в Лос Анджелис.

Лейсън губи двама братя по време на Холокоста. Въпреки това той започва нов живот в Америка. Среща съпругата си и става учител. Не обича да говори за миналото си. Започва работа по мемоарите си едва след успеха на вече споменатия филм „Списъкът на Шиндлер”, който излезе през 1993 г. Прожекцията е адаптирана от Стивън Спилбърг, а Лиъм Нийсън е в ролята на Оскар Шиндлер.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ostrovyt-na-izgubenite-dyrveta-elif-shafak-egmont-9789542726487

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 септември – 19 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Островът на изгубените дървета от Елиф Шафак 2. Сан сан, Япония. Истории …