Начало / България / Изложба на открито, посветена на Кирило-Методиевото дело, е открита в София

Изложба на открито, посветена на Кирило-Методиевото дело, е открита в София

Галерия на открито пред Народен театър „Иван Вазов“ беше открита днес със специалното участие на формация „Юлангело“ и Духовия оркестър при НМУ „Л. Пипков“. Изложбата е дело на фондация „Българска памет” и е  посветена на 1150 години от Моравската мисия на Кирил и Методий.

Тя проследява делото от Моравската мисия и идването на учениците и следовниците на Светите братя в България до Златния век на българската култура, завещал на европейската литература имената на Климент Охридски, Константин Преславски, Йоан Екзарх и Черноризец Храбър, съобщават организаторите.

„Спасявайки делото на Кирил и Методий, България е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на други народи по света, и това ще бъде така, докато човечеството влага истинско съдържание в думите напредък, култура и човечност“, е позицията на изтъкнатия френски славист проф. Роже Бернар.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …