Начало / Свят / Жените четат най-много на 22 г., мъжете – след 50-те

Жените четат най-много на 22 г., мъжете – след 50-те

Интересът на жените към книгите достига своя пик на 22, а мъжете се интересуват най-много от литература през 50-те си години, установи ново изследване на развитието на интересите на двата пола, използващо данни от „Фейсбук”, съобщи БГНЕС.

Британският учен Стивън Уолфрам, който направил проучването, създал и търсачката „Уолфрам алфа”, използвана от „Епъл” и „Майкрософт”.

„Шокиращо е колко неща научаваш от социалните мрежи за развитието на типичните интереси на хората. Те говорят по-малко за видео игри с напредването на възрастта и повече за политика. Обичайно мъжете говорят повече за спорт и технологии от жените и малко изненадващо, те говорят повече и за филми, телевизия и музика“, казва Уолфрам.

Изследването използвало анонимни данни от хиляди потребители на Фейсбук, като отчело техните статуси, „харесвам“ и „интереси“, публикувани на профилите им. Жените говорят най-много за телевизия на 44-годишна възраст, докато при мъжете този пик идва по-рано – на 31-годишна възраст.
Мъжете гледат най-много филми на кино на 31 години, докато жените излизат най-често на кино едва на 19-годишна възраст. Мъжете се интересуват най-много от пътуване на 29, а жените – на 27. Дамите говорят най-много за храна и напитки на 35, а мъжете – на 38, установило още изследването.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …