Начало / Свят / Жените четат най-много на 22 г., мъжете – след 50-те

Жените четат най-много на 22 г., мъжете – след 50-те

Интересът на жените към книгите достига своя пик на 22, а мъжете се интересуват най-много от литература през 50-те си години, установи ново изследване на развитието на интересите на двата пола, използващо данни от „Фейсбук”, съобщи БГНЕС.

Британският учен Стивън Уолфрам, който направил проучването, създал и търсачката „Уолфрам алфа”, използвана от „Епъл” и „Майкрософт”.

„Шокиращо е колко неща научаваш от социалните мрежи за развитието на типичните интереси на хората. Те говорят по-малко за видео игри с напредването на възрастта и повече за политика. Обичайно мъжете говорят повече за спорт и технологии от жените и малко изненадващо, те говорят повече и за филми, телевизия и музика“, казва Уолфрам.

Изследването използвало анонимни данни от хиляди потребители на Фейсбук, като отчело техните статуси, „харесвам“ и „интереси“, публикувани на профилите им. Жените говорят най-много за телевизия на 44-годишна възраст, докато при мъжете този пик идва по-рано – на 31-годишна възраст.
Мъжете гледат най-много филми на кино на 31 години, докато жените излизат най-често на кино едва на 19-годишна възраст. Мъжете се интересуват най-много от пътуване на 29, а жените – на 27. Дамите говорят най-много за храна и напитки на 35, а мъжете – на 38, установило още изследването.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …