Начало / Свят / Жените четат най-много на 22 г., мъжете – след 50-те

Жените четат най-много на 22 г., мъжете – след 50-те

Интересът на жените към книгите достига своя пик на 22, а мъжете се интересуват най-много от литература през 50-те си години, установи ново изследване на развитието на интересите на двата пола, използващо данни от „Фейсбук”, съобщи БГНЕС.

Британският учен Стивън Уолфрам, който направил проучването, създал и търсачката „Уолфрам алфа”, използвана от „Епъл” и „Майкрософт”.

„Шокиращо е колко неща научаваш от социалните мрежи за развитието на типичните интереси на хората. Те говорят по-малко за видео игри с напредването на възрастта и повече за политика. Обичайно мъжете говорят повече за спорт и технологии от жените и малко изненадващо, те говорят повече и за филми, телевизия и музика“, казва Уолфрам.

Изследването използвало анонимни данни от хиляди потребители на Фейсбук, като отчело техните статуси, „харесвам“ и „интереси“, публикувани на профилите им. Жените говорят най-много за телевизия на 44-годишна възраст, докато при мъжете този пик идва по-рано – на 31-годишна възраст.
Мъжете гледат най-много филми на кино на 31 години, докато жените излизат най-често на кино едва на 19-годишна възраст. Мъжете се интересуват най-много от пътуване на 29, а жените – на 27. Дамите говорят най-много за храна и напитки на 35, а мъжете – на 38, установило още изследването.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bivol

Перото и гласът на Северозапада ни напусна

Стоян Николов-Торлака почина на 43 „Защо, бе, Торлак, този път нищо не каза!“ – така …