Начало / Критика / Авторът на „Z-та световна война”: Филмът и книгата споделят единствено заглавието

Авторът на „Z-та световна война”: Филмът и книгата споделят единствено заглавието

Филмът „Z-та световна война” се очаква с голям интерес. Не само заради огромния му бюджет и участието на Брад Пит, но и заради факта, че е адаптация на едноименния бестселър на Макс Брукс. Прожекцията ще дебютира в българските кина на 21 юни. Според автора обаче, единственото общо между книгата и филма е заглавието, отбелязва „huffingtonpost.com”.

„Заглавието е еднакво и дотам. Но аз знаех, че ще се получи така. Израснал съм в „Холивуд”, знам как работят”, коментира писателят в интервю.

Макс е син на режисьора и сценарист Мел Брукс и актрисата Ан Банкрофт.

Творбата беше публикувана през 2006 г. Тя е базирана на фиктивни интервюта на хора, преживяли война на хората със зомбита, продължила десетилетие, след която малцина са оцелели. Книгата е смятана за една от най-добрите в жанра си.

„Книгата е базов отпечатък на обяснение защо един такъв ужас, такова бедствие се случва. След него са оцелели малцина. Това е продукт на моите детски страхове”, коментира още Брукс.

Той коментира, че след като е започнала работа по прожекцията, е бил поканен да чете от произведението си на снимачната площадка.

Авторът отговорил:

„Защо да чета това? Това не е филмът, който ще направите. Ще промените съдържанието. Така се случва когато се прави такъв гигантски филм. Няма проблем, че не сте ме поканили да участвам в проекта. Направете филма, който искате, след което аз ще го гледам”.

Брукс посъветва почитателите на книгата да не правят постоянни паралели с нея, докато гледат.

„Не мога да гарантирам, че ще видят екранизация точно на историята, която обичат. Няма да казвам на хората да гледат или не, не съм в тази позиция. Оценете филма като такъв”.

„Z-та световна война” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

unnamed

Писател представя света на психоактивните растения

Майкъл Полан полага важни въпроси за дрогите This Is Your Mind On Plants, както се …