Начало / Свят / Американски учител наказан, защото купил на свой ученик „Петдесет нюанса сиво”

Американски учител наказан, защото купил на свой ученик „Петдесет нюанса сиво”

Учителят Филип Ейду беше наказан, защото купил на свой ученик „Петдесет нюанса сиво”, съобщи huffingtonpost.com. Случаят се разиграл във Филаделфия където Мая Ладсън, майка на деветокласник в училището „Eastern University Academy Charter School”, открила копие на еротичния роман в раницата на сина си. „В минутата, в която открих книгата, подадох оплакване. Това не е ОК за мен. Това е голям проблем”, споделя тя пред „Philadelphia NBC”.

Ученикът обяснил на майка си, че учителят му купил романа. „Петдесет нюанса сиво” е първата част от трилогия, написана от Е Л Джеймс, която съдържа голямо количество подробно описани сексуални сцени, съдържащи садо-мазо. Книгите са международни бестселъри. Учителят Ейду се оправдал, че не бил наясно какво точно съдържа романа. Той го купил на ученика, защото го видял в негов списък на желани книги.

Ръководството на училището е взело решение да отстрани временно учителя. Въпреки това, той няма да бъде уволнен. Има обаче и такива, които са на страната на Филип Ейду. Джейни Сейгър, която води блога „The Stir”, публикува:

„Изчакайте малко, преди да вдигнете ръце срещу учителя. Никой не кара насила 14-годишното момче да чете книгата. Той сам е искал. Което означава, че щеше да я прочете така или иначе. Поне учителят е накарал момчето ДА ЧЕТЕ. Не е ли това, което искаме от учителите?”.

„Петдесет нюанса сиво” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …