Начало / Свят / „Световната нощ на книгата” стартира клуб за книги

„Световната нощ на книгата” стартира клуб за книги

„Световната нощ на книгата” ще стартира клуб за книги, съобщи thebookseller.com. Той ще бъде ежемесечен и ще започне през май тази година. Всеки месец ще бъде препоръчвано различно четиво на читателите, публикувано скоро. Първата предложена творба ще бъде „The Rosie Project” от Греъм Симшън. Книгата предстои да бъде и филмирана.

Джулия Кингсфорд, изпълнителен директор на „Световната нощ на книгата”, заяви:

 „Целта на Клуба за книги на „Световната нощ на книгата” е цяла година да препоръчваме наистина страхотни книги на читателската общност. Да разширим кръга от 20-те раздавани и разменяни, които получават достатъчна публичност около събитието. Когато прочетох „The Rosie Project” за първи път, ми се прииска да имах хиляди копия, за да ги раздам на много хора, които да видят колко е добра книгата. Тогава ми дойде идеята за клуб за книги. Това е възможност да покажа пътя на книгата към ръцете и сърцата на читателите”.

Тази година се проведе третото издание на „Световната нощ на книгата”. Събитието се състоя на 23 април. Във Великобритания от доброволци бяха раздадени и разменени половин милион книги.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …