Начало / България / 30 юни е крайният срок за участие в конкурса „Паметта на водата“

30 юни е крайният срок за участие в конкурса „Паметта на водата“

Община Бяла и „Сдружение на писателите“ – Варна организират Трети национален конкурс за поезия „Паметта на водата“, съобщи varna24.bg. Тазгодишният литературен конкурс ще се проведе под мотото „Измислица ли е морето!“ (Христо Фотев).

Конкурсът цели да стимулира литературното творчество посветено на многообразието на българския воден ресурс и свързаните с него философски, естетически, дори туристически вариации.

Наградата е уникална за България. Тя се дава за поетичен цикъл (до 3 стихотворения). Произведенията трябва да са свързани с насочеността на конкурса, и в тях да присъства водата – в многобройните интерпретации на този природен феномен.

В конкурса могат да вземат участие български автори без възрастово ограничение от страната и чужбина, като предлаганите произведения не трябва да бъдат отпечатани до този момент или публикувани в интернет.

Представените творби ще се оценяват от национално жури от три члена, избрани от Инициативния комитет на наградата.

Срокът за изпращане на конкурсните творби е до 30 юни 2013 г. на адрес гр. Бяла 9101, област Варна, ул. „Андрей Премянов“ № 29 – за конкурса „Паметта на водата“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20-Figure11-1

Предизвестена ли е войната в Украйна – пророчеството на Езекиил

Васил Лазаров Библейските пророчества нямат нищо общо с разнообразните човешки предсказания, свързани с езичеството и …