Начало / България / Рангел Вълчанов с наградата за цялостно творчество на Филмовата академия

Рангел Вълчанов с наградата за цялостно творчество на Филмовата академия

Известният кинорежисьор и вече писател Рангел Вълчанов получава наградата за цялостно творчество на Българската Филмова академия, съобщиха от Съюза на българските филмови дейци. Официалната церемония по връчването на наградите ще бъде на 31 май 2013 от 18,30 часа в дома на киното в София и ще бъде излъчвана директно по Канал 1 на БНТ, уточнява БГНЕС.

Ето и част от номинациите:

Сценарист на игрален филм – Владимир Ганев; Стефан Коспартов и Мирела Иванова за „Аз съм Ти“; Владислав Тодоров за „Цветът на хамелеона“; Кристина Николова и Пол Далио за „Вяра, любов и уиски“.

Сценарист на документален филм – Борис Христов за „Загадката „Веда Словена“ ex aequo Борислав Колев за „Стоичков“; Светослав Драганов за „Град на мечти“; Юлиян Табаков за „Цветанка“.

Книга – филмова теория, история и критика – Александър Грозев за „Киното в България. Част първа /1897-1956/„; Михаил Мелтев за „Кино и електронни медии„; Неда Станимирова за „Кинопроцесът – „замразен временно“: Български игрални филми 1950-1970 в документи, снимки, анализи„.

Оперативна филмова критика – Божидар Манов, Геновева Димитрова, Людмила Дякова.

 

Книгите на Рангел Вълчанов тук

Книгите на Божидар Манов тук

Книгите на Мирела Иванова тук

Книгите на Владислав Тодоров тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …