Начало / България / Антология “За Шумен” ще бъде представена паралелно в Шумен и София

Антология “За Шумен” ще бъде представена паралелно в Шумен и София

Поетическата антология „За Шумен“ ще бъде представена паралелно в Шумен и София на 26април (петък) – в Арт салон студио 3 на Радио Шумен от 17.30 ч. , а така също и от 18.30 ч., книжарница „Хеликон –България“ (бул. „Цар Освободител“ 4).

Средствата от продажбата на антологията „За Шумен“, ще отидат за подкрепа на каузата за изграждане на паметник на големият български актьор – Тодор Колев в Шумен.

В сборника, станал факт чрез издателство „Пергамент“, със свои поетически текстове участват авторите – Мария Калинова, Камелия Спасова, Владислав Христов, Ясен Василев, Мирослав Христов, Иван Димитров, Васил Тоновски, Тони Теллалов, Красимир Вардиев, Йорданка Белева, Ралица Красимирова и Антоний Петров. Така между кориците на книгата могат да бъдат открити автентични текстове на някои небезизвестни съвременни български поети от 90-те години до наши дни. Част от тях носители на престижни национални награди за литература или драматургия, представителни в някои отношения за развитието на поезията в България. Изборът на авторите в изданието донякъде съпоставя националното и регионалното, родното и местното, за да проблематизира йерархичното разбиране за литературата и ролята на град Шумен в културата ни. Предговорът е дело на литературния критик Иван Карадочев. В работата по антологията участват и Иво Рафаилов, като автор на кориците и Теменуга Маркова – като коректор. Книгата излиза по проект на Общински фонд „Култура“ на община Шумен.

“За Шумен” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

библиотека Тринити-колледжа

Университетски библиотеки за чудо и приказ

Притежават необикновена база и пълни със скъпоценни издания хранилища Учебната година започва – първо за …