Начало / България / Празник на детската книга край езерото „Ариана“ в София

Празник на детската книга край езерото „Ариана“ в София

Кампанията „Походът на книгата” ще продължи с детския празник „Подарете на детето си книга, подарете му празник“. Той ще се състои на 20 и 21 април около столичното езеро „Ариана”.

30 издателства са подготвили изненади за децата – срещи с автори, художници, представяния на книги и игри, състезания. На сцената ще се представят детски вокални и танцови групи, а малките ще имат възможност да се включат в много игри и да спечелят награди.

На 21 април от 11 часа на сцената на празника ще бъдат обявени и двете книги, които българските деца избраха да бъдат удостоени с първите годишни награди „Бисерче вълшебно“. Шест от децата, участвали в гласуването на конкурса „Бисерче вълшебно“ ще получат награди – комплекти книги и два велосипеда „.

С кампанията „Походът на книгите“ Асоциация „Българска книга“ отбелязва Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април. Нейните цели са:

„Двете ни приоритетни цели са да повишим интереса към четенето и книгите сред децата; да алармираме родителите, учебните заведения, медиите и обществото за негативните тенденции, свързани с грамотността и липсата на връзка между книгите и най-малките – нещо, което е от изключителна важност за младите хора, когато става дума за по-нататъшната им реализация и развитие, както и за пълноценното им вписване в средата, в която живеят”.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …