Начало / България / „Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)“ с премиери в 4 града

„Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)“ с премиери в 4 града

С премиера в зала „Мати” на НДК започна националното турне на новата книга на известния политолог Евгений Дайнов. „Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)“  беше представена от Татяна Буруджиева и  Цветозар Томов.

„Направих своя график така, че книгата да излезе точно през април, а изборите трябваше да са през юли. Да излезе преди предизборната кампания. Спазих своя график, но управляващите объркаха техния“, каза Дайнов за БГНЕС.

 

Социологът Цветозар Томов сподели, че с „Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)“ самият той е изгубил част от чувството си за самота. Според него има оптимизъм, че това управление ще свърши. Защото това е един вирус, който е проникнал в един отслабнал обществен организъм.

„Не успяхме да преодолеем тоталитарната власт, но трябва да се опитаме да подчиним личния интерес на колективния. Тази книга е присъда, че една европейска страна не може да продължава така. Защото неспазването на демократичните правила е много по-тежко от обедняването”, заяви Томов.

 

Според Дайнов варварството в България е станало правило. Той заяви, че ГЕРБ не е партия и сравни управлението на  Борисов с диктаторските режими. След това призова да се напише книга „Изнасилването на демокрацията”.

„Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)“ ще бъде представена днес в Пловдив, на 22 април – във Велико Търново, а на 23-и – във Варна.

„Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Shortlist 2021

Български автори на крачка от Европейската награда за литература

Ясни са четирите родни номинации за 2021-а Наградата за литература на Европейския съюз, както е …