Начало / България / „Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)“ с премиери в 4 града

„Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)“ с премиери в 4 града

С премиера в зала „Мати” на НДК започна националното турне на новата книга на известния политолог Евгений Дайнов. „Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)“  беше представена от Татяна Буруджиева и  Цветозар Томов.

„Направих своя график така, че книгата да излезе точно през април, а изборите трябваше да са през юли. Да излезе преди предизборната кампания. Спазих своя график, но управляващите объркаха техния“, каза Дайнов за БГНЕС.

 

Социологът Цветозар Томов сподели, че с „Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)“ самият той е изгубил част от чувството си за самота. Според него има оптимизъм, че това управление ще свърши. Защото това е един вирус, който е проникнал в един отслабнал обществен организъм.

„Не успяхме да преодолеем тоталитарната власт, но трябва да се опитаме да подчиним личния интерес на колективния. Тази книга е присъда, че една европейска страна не може да продължава така. Защото неспазването на демократичните правила е много по-тежко от обедняването”, заяви Томов.

 

Според Дайнов варварството в България е станало правило. Той заяви, че ГЕРБ не е партия и сравни управлението на  Борисов с диктаторските режими. След това призова да се напише книга „Изнасилването на демокрацията”.

„Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)“ ще бъде представена днес в Пловдив, на 22 април – във Велико Търново, а на 23-и – във Варна.

„Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …