Начало / Автори / Джордж Сондърс и Хилари Мантел сред 100-те най-влиятелни личности в света за 2013 г.

Джордж Сондърс и Хилари Мантел сред 100-те най-влиятелни личности в света за 2013 г.

Писателите Джордж Сондърс и Хилари Мантел бяха включени в списъка на 100-те най-влиятелни личности в света за 2013 г., информира „Лос Анджелис Таймс”. Това стана ясно, след като американското списание „Time” публикува престижната си листа. Двамата са включени в категорията, свързана с изкуствата, където им правят компания Кристина Агилера, Стивън Спилбърг, Дженифър Лорънс и др.

Мери Кар, поетеса и биограф, пише за Сондърс, че „улавя агонията в съвременния живот – изкуство, дело на много приятен човек”. Кар хвали хумора и скромността на писателя, като добавя, че имал „мустак като на офицер от руската кавалерия”. Сондърс е майстор на разказа – най-скорошното му произведение е озаглавено „Fox 8”. Тази година обаче той получава признание главно за колекцията си „The Tenth of December”.

Профилът на Мантел е дело на писателката и журналистка Клеър Томалин. Тя възхвалява „мощта, остроумието и интелигентността” на английската авторка. През последната година Мантел покори литературните върхове с втората си книга за династията Кромуел, „Доведете труповете” – тя получи наградите „Букър” и „Costa”, а и е номинирана за „Walter Scott Prize for Historical Fiction” и „Women’s Prize for Fiction”.

Авторката на „Lean In” – Шерил Сандбърг, също е включена в листата на списанието. Нейната книга, която описва как жените да постигат успех във всички сфери на живота, се радва на публичност и челни позиции в бестселър класациите.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …